Müteahhitlerimiz Artık Okullu Olacak

18.02.2013

İstanbul Aydın Üniversitesi ve Esenler İnşaat Müteahhitleri Derneği (ESİNDER) bir ilke imza attı...

Categorie  Kategori : İŞBİRLİKLERİMİZ

MÜTEAHHİTLERİMİZ ARTIK OKULLU OLACAK

Hızlı nüfus artışı ve kentleşme ile birlikte ülkemizde büyüyen inşaat sektörü günümüzde büyük bir değişim ve yeniden gelişim süreci içine girdi. İnşaat sektöründeki bu değişim ve gelişimin güçlendirilmesi ve müteahhitlerin mesleki yeterliliğinin arttırılması için İstanbul Aydın Üniversitesi ve Esenler İnşaat Müteahhitleri Derneği (ESİNDER) bir ilke imza attı. İmzalanan eğitim işbirliği protokolü çerçevesinde Müteahhitler, inşaat ve yapı sektöründeki hukuki metinler ve son düzenlemeler, afet etkisi altında yapı stokuyla ilgili yenileme ve sağlamlaştırma çalışmaları, yeni yapılacak yapıların ilgili mevzuata uygun gerçekleştirilmesi, depreme yönelik yeni yapı malzemeleri ve teknolojiler, kentlerimizdeki kültürel miras ve kent kimliğinin bütüncül olarak korunması, sektöre yönelik denetim mekanizmaları ve ihale sistemleri, kurumsallaşma, nitelikli proje yönetimi/uygulaması, yüksek teknolojili yapılar üretme konularında bilgi birikimine kavuşacaklar.

İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yadigâr İzmirli ve Esenler İnşaat Müteahhitleri Derneği (ESİNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Ercan tarafından imzalanan protokol ile hayata geçirilen  “Müteahhitlik Okulu”  müteahhitlik mesleğinin imajını yükselterek, bilimsel temellere dayalı olarak meslek hayatının sürdürülmesini ve hizmet kalitesinin arttırılmasını hedefliyor. İstanbul Aydın Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından verilecek eğitimleri, Esenler İlçe Belediyesi’de destekliyor.

İŞBİRLİKLERİMİZ

19074553