Erasmus Sözlü Sınav

13.02.2013

Erasmus Sözlü Sınav...

Categorie  Kategori : ERASMUS

Erasmus Sınavına yoğun ilginizden tekrar teşekkür ederiz.

Sınavın ikinci aşaması olan sözlü sınava girmeye hak kazananların listeleri Erasmus Ofisi’nde ve yukarıdaki linkte yayınlanmıştır.

Sözlü sınav 18 Mart 2013’de  saat 14:00’de A904, A911, A902, A910 no’lu dersliklerde gerçekleşti.

2013-2014 ERASMUS DİL SINAVI 13 MART ÇARŞAMBA  VE 14 MART PERŞEMBE 2013 GERÇEKLEŞECEKTİR.

YAZILI SINAV TARİHİ VE SAATİ: 13 MART SAAT: 17:00

YAZILI SINAV YERİ:D BLOK 2403,2404,2405,2406,2407,2411,2408,2418,2108,2313 DERSLİKLERİNDE GERÇEKLEŞECEKTİR.

SÖZLÜ SINAVA GİRMEYE HAK KAZANAN ÖĞRENCİLER 14 MART SABAHI ERASMUS OFİSİ PANOLARINDA DUYURULACAKTIR.

SÖZLÜ SINAV TARİHİ VE SAATİ:14 MART SAAT:13:00

NOT: ÖĞRENCİNİN HANGİ DERSLİKTE SINAVA GİRECEGİ DERSLİK KAPISINDAKİ LİSTEDE BELİRTİLECEKTİR.

AYRICA EKTE SINAV SALONU LİSTESİ BELİRTİLMİŞTİR.
    LİSTE , ÖĞRENCİ İSİM SIRALAMASI BAZ ALINARAK OLUŞTURULMUŞTUR.

ERASMUS SINAV İLANI
    2013-14 GÜZ DÖNEMİNDE ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİNDEN VE STAJ HAREKETLİLİĞİNDEN FAYDALANMAK İÇİN SINAV İLANI

ERASMUS ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMI ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ NEDİR?
    Erasmus programı, Hayatboyu Öğrenme Programına dahil ülkeler olan Avrupa Birliği üyesi 27 ülke, Avrupa Birliğine  (AB)  üye olmayıp Avrupa  Ekonomik Alanı üyesi  İzlanda, Lihtenştayn, Norveç, İsviçre ve Avrupa Birliğine üye olmaya aday Türkiye ve Hırvatistan  yüksek öğretim kurumlarının  birbirleri ile çok yönlü işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır. Erasmus öğrencileri Avrupa’da anlaşmalı olduğumuz 19 ülkedeki 104 Yükseköğretim kurumundan birinde bir akademik dönem veya bir akademik yıl geçirir. Gerçekleştirilen yabancı dil sınavı sonucunda, bölümlere ayrılmış olan kontenjanlara giren öğrencilere, ülkelere göre değişen miktarlarda aylık hibeler verilir. (bakınız tablo-1 2012-2013 Ülkelere göre aylık hibe miktarları)

Öğrenci hareketliliği 3 şekilde gerçekleşebilmektedir:
    1. Öğrenim hareketliliği
    2. Yerleştirme (staj) hareketliliği
    3. Birleştirilmiş (Karma) Faaliyeti: Öğrenim hareketliliği+Staj hareketliliği

BAŞVURU KOŞULLARI:
    • İstanbul Aydin Üniversitesi’nde kayıtlı bulunan tam zamanlı öğrenciler’e açıktır.
    • Her öğrenci hibeli olarak yüksek öğrenim süresi boyunca  1 KEZ Erasmus Öğrenci değişiminden, 1 KEZ de staj hareketliliğinden faydalanabilir. Daha önceki bir akademik yılda öğrenim/staj hareketliliğinden faydalanmış bir öğrenci  hibe almamak  şartı ile faaliyetten ikinci kez ve kontenjan dahilinde yararlanabilir.
    •  Değişimden önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri faydalanabilir. Önlisans ve lisans öğrencileri için akademik başarı ortalaması en az 2.20/4.00 olmalıdır.

•  Yüksek Lisans ve doktora öğrencileri için akademik başarı ortalaması en az 2.50/4.00 olmalıdır.
    • Öğrencinin seçilmesi halinde, hareketlilikten faydalanacağı dönemde  30 ECTS (AKTS)’lik ders yükünün olması öngörülür.
    • Değerlendirmelerde;  öğrenim hareketliliği için % 50 Akademik başarı , % 50 Yabancı Dil Bilgisi ortalaması, staj hareketliliğinde ise, %55 akademik başarı, %45 yabancı dil bilgisi ortalaması alınarak bölümler bazında sıralama yapılır.
    • İngiltere,İsveç  için Dil sınavından en az 70 puan almış olması gerekmektedir.
    • İsteyen öğrenciler hibelerinden feragat edebilirler.
    • Erasmus Hareketliliği sınavını kazanan öğrencilerin durumu Haziran 2013’de Ulusal Ajans tarafından dağıtılacak hibe miktarları üzerinden kesinleşecektir.
    • Belirtilen kontenjanlar öncelikle hibeli gidecek (ilk defa Erasmus’dan faydalanacak) öğrenciler içindir. Hibesiz (en az ikinci kez) gidecek öğrenciler hibeli boş kalan kontenjanlara yerleştirilecektir.

Başvuru Süreci:
    13/02/2013-08/03/2013  tarihleri arasında İstanbul Aydın Üniversitesi Erasmus web sayfası üzerinden online olarak yapılacaktır.
    Kontenjan Yeterliligi  tablo-2 de sunulmuştur.
    08/03/2013 tarihine kadar online başvuru ile birlikte Erasmus ofisine teslim edilmesi gereken evraklar;

Transkript ( Öğrenci İşleri Daire Başkanlığınca onaylı)
    CV
    1 adet fotoğraf

Sınav Tarihi: 13 Mart 2013
    Sınav Yeri ve Saati: Başvuruların son haftası duyurulacaktır.
    Sorularınız için Erasmus Ofisi’ne başvurunuz (J-Blok İkinci Kat)

ERASMUS

Son Ziyaret :  22.02.2020 14:44