2013 IEEE Başkanlar Kurultayı ve 8. Bölge Toplantısı

04.02.2013

Ege Üniversitesi IEEE Öğrenci Kolunun 4-8 Şubat 2013 tarihleri arasında düzenlemiş olduğu IEEE Başkanlar Kurultayı ve 8. Bölge Toplantısına Türkiye'den 30 üniversitenin IEEE Öğrenci Kolu Temsilcileri katılmıştır...

Categorie  Kategori : TOPLANTI

2013 IEEE Başkanlar Kurultayı

Başkanlar Kurultayı'na Türkiye’den 30 üniversitenin IEEE Öğrenci Kolu Temsilcileri katılmıştır. Yaklaşık 150 öğrencinin katıldığı kurultayda üniversitemizi IEEE İstanbul Aydın Üniversitesi Öğrenci Kolu temsil etmiştir. Kulüp Başkanı M. Burak TORUN ve Kulüp Mentorü İlkay YELMEN üniversitemizi ve IEEE İAÜ Öğrenci Kolunu tanıtan sunum gerçekleştirmişlerdir.

2014 yılında düzenlenecek olan kurultaya ev sahipliği yapmak üzere aday olan IEEE İAÜ Öğrenci Kolu ile Fırat Üniversitesi arasında yapılan oylama sonucunda İstanbul Aydın Üniversitesi 2014 IEEE Başkanlar Kurultayı'nı düzenlemeye hak kazanmıştır.

IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineering), 125 yıl önce kurulan, teknolojiye öncülük eden ve bu alanda standartları belirleyen, 150'den fazla ülkede yaklaşık 400.000 üyesi ile Dünya'nın en büyük profesyonel mesleki örgütü.

IEEE, Dünya'da 10 bölgeye ayrılarak yönetilmektedir. Türkiye; Avrupa, Afrika ve Ortadoğu'nun da içinde bulunduğu en büyük bölge olan 8.bölgededir. Bu bölgede 3.000'i Türkiye'den olmak üzere 50.000 IEEE üyesi bulunmaktadır.

IEEE Türkiye
    Ülkemizde 50 üniversitede IEEE Öğrenci Kolu bulunmakta olup yeni kollar da kurulma aşamasındadır.Her sene düzenli olarak 50 üniversiteden katılımcılarla yılda 2 defa Şubat ayında Başkanlar Kurultayı ve yaz tatilinde Kongre için toplanıp projeler çıkartılmaktadır.

Bu düzenli toplantılaraa sektörden davetliler gelip teknolojideki gelişmeleri, kariyer adımlarını anlatıp ve tecrübelerini aktarıyorlar. Seminerler ve workshoplar düzenleyerek bu teknolojileri tanıtıyorlar.

TOPLANTI

16201249