Dünya Gümrük Günü İAÜ'de Kutlandı

26.01.2013

26 Ocak Dünya Gümrük Günü İstanbul Aydın Üniversitesi & İstanbul Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'nün Anlamlı Buluşmasıyla Kutlandı...

Categorie  Kategori : SEM

İstanbul Aydın Üniversitesi ve İTKİB işbirliği ile düzenlenen “Dış Ticaret Uzmanı Yetiştirme Projesi” kapsamında eğitim alan Uzman Adayları ve İAÜ Öğretim Görevlileri İstanbul Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

26 Ocak Dünya Gümrük Günü kutlamaları çerçevesinde İstanbul Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’nün özel daveti üzerine bir araya gelen İstanbul Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Tevfik Usta ve İAÜ Sürekli Eğitim Merkezi Eğitim Uzmanları Yrd. Doç. Dr. Ali İhsan Özeroğlu ve Öğr. Gör. Murat Kalelioğlu, İAÜ & İTKİB işbirliği konusunda görüşmelerde bulundurlar. “Dış Ticaret Uzmanı Yetiştirme Projesi” kapsamında eğitim alan katılımcılarında bulunduğu görüşmede İstanbul Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Tevfik Usta, Türkiye’de gümrük işletmeciliği ve devletin bu anlamda yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Program çerçevesinde, gümrüklerin önemi, işleyişi, ülkenin hedef dış ticaret rakamına olan katkıları ve 26 Ocak Dünya Gümrük Günü ile ilgili konuşmaların yapıldığı toplantıda, gümrük müşavirlerinin 26 Ocak 2013 tarihinde yapılan kutlamalar sırasında imza altına alınan “Gümrük Müşavirleri Etik Beyanı” hakkında da fikir alış verişinde bulunuldu.

SEM

16202102