İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Oryantasyon Programı

02.01.2013

Kurumlarda Çalışanların “Empati” Gücü Yüksek Olmalı...

Categorie  Kategori : PROGRAM

Kurumlarda Çalışanların “Empati” Gücü Yüksek Olmalı

İstanbul Aydın Üniversitesi ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen "İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Memurları Oryantasyon Programı"nın ilk katılımcıları sertifikalarını aldı.
    "İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Memurları Oryantasyon Programı" kapsamında İstanbul Aydın Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü eğitimde işbirliği gerçekleştirdi. İki kurum arasında yapılan organizasyonda, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yeni atanan memurlara ve öğretmenlere oryantasyon eğitimi verildi. İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından verilen hizmet içi eğitim programında Halkla İlişkiler, İletişim, Kurum Kültürü, MEB Mevzuatı, Yazışma Kuralları, Protokol Kuralları, Mesleki Değerler ve Etik,  Motivasyon, Etkin Dinleme ve Konuşma, Kurumlarda Stres Kaynakları ve Başa Çıkma Yolları gibi birçok ders teorik ve uygulamalı olarak akademisyenler tarafından anlatıldı.  İlk katılımcı grubun eğitimleri geçtiğim hafta son buldu. İAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamide Ertepınar, İstanbul İl Milli Eğitim  Müdür Yardımcısı Sadettin Pircioğlu ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Mustafa Göller’in katıldığı programla, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü memurlarına verilen eğitim ile aday memurların ve öğretmenlerin kuruma kısa sürede uyum sağlayabilmesi amaçlanıyor. Yeni atanan aday memurlara verilen oryantasyon eğitimiyle, hizmet kalitesinin artırılması ve mesleki yeterliliklerin kazandırılması hedefleniyor.

Eğitimler sonunda yapılan sertifika töreninde   konuşan İstanbul İl Milli Eğitim  Müdür Yardımcısı Sadettin Pircioğlu, kazanılan bilgilerin çok değerli olduğunu, kurum içerisindeki çalışma ortamını belirleyenin de çalışanlar olduğunu belirterek, özellikle halkla ilişkiler, mesleki değerler ve etik, empati gibi kavramların kişiler tarafından uygulandığında iyi sonuçlar getirdiğini belirtti. Kişisel gelişimlerin kurumlara da büyük katkısı olduğunu söyleyen Pircioğlu; eğitimlerin devam ettiğini, yeni atananlarla birlikte tüm personelin bu eğitimlerden geçtiğini söyledi. Yapılan bu oryantasyon programında İstanbul Aydın Üniversitesi’nin ve değerli hocalarının büyük katkısı olduğunu vurgulayan İstanbul İl Milli Eğitim  Müdür Yardımcısı Sadettin Pircioğlu, eğitimde yapılan bu işbirliklerinin başka alanlarda da devam edeceğini dile getirdi.

Son Ziyaret :  24.11.2017 21:14