Erasmus Yoğun Programı Duyurusu

26.12.2012

Categorie  Kategori : ERASMUS

Erasmus Yoğun Programı Duyurusu

Erasmus Hayat Boyu Öğrenme Yoğun Programları, Avrupa genelinde öğretim iş birliklerini destekleyen bir programdır. Almanya’dan Philipps Üniversitesi ‘Media Sciences’ lisans programı öğrencileri, ‘Media and Cultural Praxis’  yüksek lisans programı öğrencileri,  Hollanda’dan Maastricht Üniversitesi öğrencileri ve  İstanbul Aydın Üniversitesi öğrencilerinin katılımıyla üç yıl sürecek olan ‘Sanal Bağlamda Toplum Hizmeti’ konulu bir Erasmus Yoğun Programı için bu 3 üniversiteye Avrupa Birliği fonlarından destek verilmiştir. Öğrencilerin seyahat ve konaklama giderleri karşılanacaktır.

Birinci yılı İstanbul Aydın Üniversitesi’nde yapılan bu yaz okulunun, ikinci yılı 21 Temmuz-7 Ağustos 2013 tarihlerinde Hollanda Maastricht Üniversitesi’nde gerçekleşecektir.  Yaz okuluna  İstanbul Aydın Üniversitesi’nden 15 öğrenci katılacaktır. Bu yaz okulunun konusu ’Sanal Kültürlerde Politik Aktivizm’dir.

Bu proje kapsamında dersleri Doç. Dr. Karin Wenz (Maastricht University), Prof. Dr. Angela Krewani (Marburg University),  Prof. Dr. Uğur Tekin, (İstanbul Aydın Üniversitesi) ve Yrd. Doç. Dr. Ateş Uslu (İstanbul Aydın Üniversitesi) verecektir. İngilizce olarak yapılacak olan dersler  6 AKTS değerindedir.

İlgilenen öğrencilerimizin 10 Ocak 2013 saat 14:00’de D- blok 73 numaralı odaya  gelmeleri gerekmektedir.

Detaylı bilgi:
    Social Work in Virtual Contexts

The Erasmus Intensive Programme Life Long Learning supports teaching cooperations on an European level. We are glad to inform the students of the BA programme  “Media Sciences” and the MA programme “Media and Cultural Praxis” in Marburg  and students in Maastricht that a cooperation between Aydin University, Istanbul, Maastricht University, Maastricht and Philipps University, Marburg has been granted support for the first year 2012:  A joint class with lecturers and students from the participating universities will be offered from July 22 to August 6, 2012 in Istanbul, Turkey.
    General Topic: Social Work in Virtual Contexts
    Topic 2012: Cultural Identities in Virtual Contexts (Istanbul)
    Topic 2013: Political Activism in Virtual Cultures (Maastricht)
    Topic 2014: Cultures of Migration (Marburg)
     The lecturers in this international project are based at the three participating universities:
    - Associate Prof. Dr. Karin Wenz, Maastricht University,
    - Prof. Dr. Angela Krewani, Marburg University
    - Prof. Dr. Ugur Tekin,  İstanbul Aydın University, Istanbul
    - Assist. Prof. Dr. Ateş Uslu, İstanbul Aydın University
    Participating students will be granted the travel costs and a reasonable support for their stay at Istanbul.  The project will be granted with 6 ECTS points.

ERASMUS

19647046