İAÜ Madalyaları Yine Topladı

12.04.2011

Türkiye Üniversite Spor Federasyonu (TÜSF)

Categorie  Kategori : SAĞLIK KÜLTÜR SPOR
    Reading  Okuma : 2005

Türkiye Üniversite Spor Federasyonu (TÜSF) tarafından düzenlenen müsabakalarda cok sayıda kupa ve madalya kazanan İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) sporcuları bu kez de tenis ve voleyboldaki kupaları topladı.

TÜSF’ün Antalya'da gerçekleştirdiği “Tenis Süper Lig Müsabakaları”nda İstanbul Aydın Üniversitesi Tenis Takımı 5 gümüş madalya ile birlikte ikincilik kupasını da üniversiteye getirdi. İAÜ, bu sonuçla 2012 yılında düzenlenecek “Avrupa Şampiyonası”na katılmaya hak kazanan iki üniversiteden biri oldu.

2011 Tenis Süper Lig sonuçlarına göre; Marmara Üniversitesi birinci, İstanbul Aydın Üniversitesi ikinci,  Bilgi Üniversitesi de üçüncü oldu.

Pero Duygu DUMANGÖZ'ün antrenörlüğünde Umud Barış ERGÜDEN, Barkın YALÇINKALE, Reha Burak OKAN ve Sercan ŞENCAN “Avrupa Şampiyonası”nda ülkemizi temsil edecek.

TÜSF’ün önderliğindeki bir diğer organizasyon da Yıldız Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. "I.Lig Voleybol Birinciliği" müsabakalarında İstanbul Aydın Üniversitesi Bayan ve Erkek Voleybol Takımları, aldıkları galibiyetlerle Mayıs ayı içerisinde “Süper Lige Terfi Müsabakaları”na gitmeye hak kazandı. Sporcular, İki Şampiyonluk Kupası ve 24 Altın madalyayı üniversitelerine taşıdı.

Turnuva kapsamında katılımcı üniversite yöneticileri ve Federasyon temsilcilerinin oyları ile belirlenen "En Değerli Oyuncu Ödülü" bayanlarda İAܒden Simge Şebnem AKÖZ'ün olurken; erkeklerde yine İAÜ sporcusu Berkan BOZAN'a layık görüldü.

Resim İçin Tıklayınız

SAĞLIK KÜLTÜR SPOR