İAÜ ve Acıbadem İşbirliği

17.12.2012

İstanbul Aydın Üniversitesi'nden Sağlık Sektörünün Devi Acıbadem Grupla Önemli bir İşbirliğe imza attı...

Categorie  Kategori : İŞBİRLİKLERİMİZ

İstanbul Aydın Üniversitesi, sağlık sektöründe ülkemizde önemli başarılara imza atan, ulusal ve uluslararası çalışmalarıyla adından sıkça söz edilen Acıbadem Sağlık Grubu ile eğitim alanında önemli bir işbirliğine imza attı. İstanbul Aysın Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren TÖMER tarafından hazırlanan proje ile Acıbadem Sağlık Grubu’nun yabancı uyruklu personeline Türkçe yeterlilik eğitimleri ve sınavları düzenlendi. Son 3 yıldır kariyer günleri etkinliklerinde ve İstanbul Aydın Üniversitesi öğrencilerinin staj ve yerinde uygulama imkânları için işbirliği yapılan sağlık grubu,  yabancı uyruklu personelinin eğitimi ve yeterliliklerinin belirlenmesi için İstanbul Aydın Üniversitesi’ni tercih etti. Acıbadem Sağlık Grubu, büyüyen yapısı gereği sektörde öncü uygulamaları gerçekleştiriyor ve geliştiriyor. Sağlık Bakanlığı tarafından çıkartılan yeni hemşirelik yönetmeliği gereği artık ülkemizde yabancı uyruklu hemşirelerde gerekli şartlar sağlandığı takdirde istihdam edilebilecekler. Bu yönetmeliğe istinaden 27 Makedonya vatandaşı hemşire, Acıbadem Sağlık Grubunda çalışabilmek için Türkçe yeterlilik sınavından geçti. Türkiye’de Türkçe yeterlilik veren birkaç kurumdan biri olan İstanbul Aydın Üniversitesi TÖMER, gerçekleştirdiği uygulama sonucunda 27 Makedonyalı hemşireye, dört bölümden oluşan sınav sonucunda belge verdi. Bu süreç ilerleyen günlerde yeni adaylar için tekrarlanmaya devam edecek. İstanbul Aydın Üniversitesi’ni, deneyimli ve konusunda uzman kadrosundan dolayı tercih ettiklerini belirten Acıbadem Sağlık Grubu, işbirliklerinin farklı alanlarda devam edeceğini belirtti.

İŞBİRLİKLERİMİZ

Son Ziyaret :  22.02.2020 14:00