Engelsiz Yaşam Projesi Destek Almaya Hak Kazanan 11 Projeden Birisi Olmuştur

15.12.2012

İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından, İstanbul Kalkınma Ajansı "2011 Yılı Engelsiz İstanbul Mali Destek Programı" na sunulan "İstanbul Aydın Üniversitesi Engelsiz Yaşam Araştırma ve Uygulama Koordinatörlüğü Projesi" destek almaya hak kazanan 11 projeden birisi olmuştur...

Categorie  Kategori : PROJE PAZARI

İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından, İstanbul Kalkınma Ajansı “2011 Yılı Engelsiz İstanbul Mali Destek Programı” na sunulan “İstanbul Aydın Üniversitesi Engelsiz Yaşam Araştırma ve Uygulama Koordinatörlüğü Projesi” destek almaya hak kazanan 11 projeden birisi olmuştur.

İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen proje, engelli bireyler konusunda toplum bilinci ile farkındalığın artırılmasını hedeflemektedir. Sosyal sorumluluk alanında oldukça önemli çıktıları olan projenin temel hedefi; tüm bireylerin eşit yaşama koşullarına sahip olması, toplum ve kent yaşamında aktif rol alması, iş istihdamında eşit hakları paylaşması ve fizyolojik özürlerin engel yaratmadığı sadece farklılık olarak adlandırıldığı, çağdaş kent ve toplum seviyesine erişmesine katkıda bulunmaktır.

İŞKUR İstanbul İl Müdürlüğü’nün ortaklığı ile devam eden  proje kapsamında 18 Aralık 2012 Salı günü 2. Kariyer Fuarı İstanbul Aydın Üniversitesi D Blok Fuaye Alanı’nda düzenlenecektir. 30’a yakın firma ile engelli bireyleri buluşturacak olan olan bu etkinlik sonucunda engelli istihdamına katkıda bulunulması hedeflenmektedir. Özellikle engelli çalışan açığı olan firmaların katılım göstereceği fuarda, proje kapsamında eğitim görmüş engelli bireyler firmalarla mülakatlar yapacak ve böylece hem firmaların engelli çalışan açığı giderilecek hem de engelli bireylerin istihdam edilmeleri sağlanacaktır.

PROJE PAZARI

19359458