İAÜ ADSM'den Engelli Miniklere Diş Taraması

24.11.2012

Milli eğitim Bakanlığı'na Bağlı İstanbul'da faaliyet gösteren Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerinde eğitim gören engelli öğrenciler, İAÜ Diş Hekimliği Fakültesi tarafından diş taramasından geçirildi...

Categorie  Kategori : Diş Hekimliği

İAÜ ADSM’den Engelli Miniklere Diş Taraması

Milli eğitim Bakanlığı’na Bağlı İstanbul’da faaliyet gösteren Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerinde eğitim gören engelli öğrenciler, İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi tarafından diş taramasından geçirildi.

İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi olarak yürütülen Sosyal Sorumluluk Projeleri kapsamında gerçekleşen taramada, bir ay içerisinde 5.200 çocuk, ağız ve diş sağlığı taramasından geçirildi. İAÜ Diş Hek. Fak. Pedodonti öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Didem Öner Özdaş, Yrd. Doç. Dr. Şerife Özalp ve ekibi tarafından gezici araçları ile gruplar halinde okullara gidilerek, engelli öğrencilere ve ailelerine ağız ve diş sağlığının önemi anlatıldı. Verilen eğitimlerin ardından engelli çocukların taraması gerçekleştirildi. Gerekli tedavileriyle de yakından ilgilenen kurum çalışanları sonuçları Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlığı ile paylaşacak.

İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Pedodonti doktorlarının iş birliği ile gerçekleştirilen diş taramalarının ardından, merkezde eğitim gören engelleri çocukların ağız ve diş sağlıklarını korumaları için ücretsiz diş macunu ve diş fırçası dağıtıldı.

İAÜ Diş Hekimliği Fakültesi tarafından; açıldığı günden bugüne kadar yapmış olduğu Sosyal Sorumluluk Projeleri kapsamında toplam 56 okul ve 80.000 öğrencinin ağız diş sağlığı kontrolü yapıldığı açıklandı.

Diş Hekimliği

Son Ziyaret :  22.01.2020 16:27