Diş Hekimlerine Özel Kutlama

21.11.2012

İAÜ Diş Hekimliği Fakültesi 21 - 27 Kasım "Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftas" bünyesinde yer alan 22 Kasım Diş Hekimliği gününde tüm personeli ile bir araya geldi...

Categorie  Kategori : Diş Hekimliği

İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 21 - 27 Kasım “Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftası” bünyesinde yer alan 22 Kasım Diş Hekimliği gününde tüm personeli ile bir araya geldi. Diş hekimliğinin Türkiye’deki durumu, çalışma şartları ve yeni teknikler ile ilgili gerçekleştirilen sunumun ardından, İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ahmet Umut Güler, 22 Kasım Diş Hekimliği gününe özel görüşlerini şu şekilde dile getirdi, ‘’Genel sağlığın ayrılmaz bir parçası olan ağız diş sağlığının böyle günler münasebetiyle hatırlanmasının ve üzerinde biraz düşünülmesinin toplum ağız diş sağlığı açısından faydalı olacağına inanıyorum. Ağız diş sağlığının iyileştirilmesinin ve ileri hedef olanakta “sıfır çürük”lü ülkeler arasına girebilmenin sağlayacağı faydalar ülke ekonomisi ve genel sağlığı için artık zorunlu hale gelmiştir. Bireylere ağız diş sağlığı konusunda farkındalık kazandırmakta biz diş hekimlerinin en temel görevlerinden biridir. Ülkemizde özel ve devlet kaynaklı çeşitli merkezlerde diş tedavisi hizmeti verilmektedir. Hekimlerin ideal şartlarda en uygun hizmeti verebilmesi açısından şartların iyileştirilmesi için genel sağlık politikasının iyi değerlendirilmesi ve üzerinde iyi düşünülmesi gerekmektedir.  Koruyucu hekimliğin ön plana çıkartıldığı ve herkes tarafından ulaşılabilir bir hizmet olması ise bu işin olmazsa olmazlarındandır” dedi. Güler, bu vesileyle tüm halkımızın Ağız ve Diş Sağlığı Haftasını, ve tüm Diş Hekimlerinin bu özel gününü, Türk Diş Hekimliğinin bilimselliğe yönelişinin 104. Yıl dönümü şerefine kutlayarak, hayata sağlıklı gülümsemenizi diliyorum .’’ diyerek sözlerini tamamladı. Konuşma ve sunumlar sonrasında İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mustafa Aydın’ın da katılımıyla tüm idari ve akademik personel bir araya gelerek Ağız ve Diş Sağlığı Haftası ve Diş Hekimleri Günü, Türk Diş Hekimliğinin bilimselliğe yönelişinin 104. Yıl dönümünü kutlamak amacıyla pasta kesti.

Diş Hekimliği

19234319