Engelsiz Yaşam İAÜ'Tarafından Düzenlendi

23.11.2012

İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından, İstanbul Kalkınma Ajansı "2011 Yılı Engelsiz İstanbul Mali Destek Programı" İAÜ' tarafından Düzenlendi

Categorie  Kategori : SOSYAL SORUMLULUK

“İSTANBUL’DA ÖZÜRLÜ İSTİHDAM EDEN ÖRNEK FİRMALAR” LANSMAN GECESİ 23 KASIM’DA İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ TARAFINDAN DÜZENLENDİ

İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından, İstanbul Kalkınma Ajansı “2011 Yılı Engelsiz İstanbul Mali Destek Programı” na sunulan “İstanbul Aydın Üniversitesi Engelsiz Yaşam Araştırma ve Uygulama Koordinatörlüğü Projesi” geçtiğimiz yıl destek almaya hak kazanan 11 projeden birisi olmuştu.

İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen proje, toplum bilinci ile farkındalığın artırılmasını hedeflemektedir. Sosyal sorumluluk alanında oldukça önemli çıktıları olan projenin temel hedefi; tüm bireylerin eşit yaşama koşullarına sahip olması, toplum ve kent yaşamında aktif rol alması, iş istihdamında eşit hakları paylaşması ve fizyolojik özürlerin engel yaratmadığı sadece farklılık olarak adlandırıldığı, çağdaş kent ve toplum seviyesine erişmesine katkı sağlayabilmektir.

İŞKUR İstanbul İl Müdürlüğü’nün ortaklığı ile devam eden projenin araştırma faaliyetleri kapsamında, İstanbul’da özürlü istihdam eden iyi örnek özel ve resmi kurum ve kuruluşlar  belirlenerek  23 Kasım 2012 tarihinde, İstanbul Elite World Hotel Taksim’de, “İstanbul’da Özürlü İstihdam Eden Örnek Firmalar” lansman gecesi düzenlendi.

İstanbul’daki özel ve resmi kurum ve kuruluşların belirlenen kategorilerdeki çalışmaları onlara gönderilen anketlerle analiz edilerek, bu kategorilerdeki en iyi kurum ve kuruluşlar belirlendi.

Gecede;

1.      En iyi, fiziksel şartları sağlayıp engelleri kaldıran belediye: Bağcılar Belediyesi

2.      Engellilik konusunda en sosyal girişimci: Barış Suluhan

3.      Girişimcilikte engelleri kaldıran kamu kurumu: KOSGEB İkitelli Hizmet Müdürlüğü

4.      En yaratıcı istihdam çözümü sunan uygulama: Turkcell Global Bilgi

5.      Engelli çalışanı teşvik eden küçük işletme: Fitsiniz Akademi

6.      En sosyal sorumluluk sahibi yönetici: Telekurye-Asuman Dayı

7.      En duyarlı STK: Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği

8.      En yaratıcı iş imkanı sağlayan belediye: Eyüp Belediyesi

9.      Alternatif iş gücü yaratan girişimci: CES Akvaryum

10.  En sosyal sorumluluk sahibi kurul:TOBB-İKGK

11.  Engelli istihdamında en hassas firma: Hürriyet Matbaacılık

12.  Sporda engel tanımayan kulüp: Galatasaray Engelli Basketbol Takımı

Ödüllerini katılımcılarımızın elinden almışlardır.

Gecede;

1.      Beylikdüzü Belediyesi

2.      Güngören Belediyesi

3.      Başakşehir Belediyesi

4.      Küçükçekmece Belediyesi

5.      İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği

6.      HSBC – Katılımcılarımıza en çok istihdam sağlayan özel kuruluş

7.      İş Kur

8.      Ojen Sağduyu

9.      Süreyya Kumru

10.  İSTKA- Engelsiz bir İstanbul yaratılmasına en fazla katkı sağlayan kamu kuruluşu

11.  Gezici Araştırma

12.  Müderris Eğitim Danışmanlık

projemiz süresince bizlere destek olarak teşekkür plaketi alan özel ve resmi kurum ve kuruluşlardır. Ödüller ve teşekkür plaketleri proje katılımcılarımız tarafından sahiplerine takdim edildi.

Gece, kokteyl organizasyonu ile başlayıp ödül takdimi ile devam etmiş daha sonrabir konserle bitti.

SOSYAL SORUMLULUK

16200583