HABER ARAMA


Gelişmiş

EN ÇOK OKUNANLAR

SON YORUMLANANLAR


    Turizm ve Gastronomi Akademisi

      15.11.2012

    İAÜ'den ve Sektörünün Lideri Sheraton İstanbul Maslak Otel'den Önemli İş Birliği "Turizm ve Gastronomi Akademisi"

    Categorie  Kategori : İŞBİRLİKLERİMİZ
    Comments  Yorum : 0
    Reading  Okuma : 5576

    Share |

    12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

    İstanbul Aydın Üniversitesi’nden ve Sektörünün Lideri
    Sheraton İstanbul Maslak Otel’den Önemli İş Birliği
    “Turizm ve Gastronomi Akademisi"

    İstanbul Aydın Üniversitesi ve Sheraton Istanbul Maslak Hotel işbirliği ile hazırlanan Gastronomi ve Turizm Akademisi imza protokolü ve basın toplantısı bugün yapıldı. İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın ve Sheraton İstanbul Maslak Hotel Yönetim Kurulu Başkanı Oguz Serim tarafından imzalanan anlaşma sonucunda İstanbul Aydın Üniversitesi Sürekli Eğitim ve Uygulama Merkezi tarafından hazırlanan eğitim akademisi, önümüzdeki günlerde katılımcılarıyla eğitime başlayacak. “Turizm ve Gastronomi Akademisi ”nin teorik ve uygulama eğitimleri Sheraton İstanbul Maslak Hotel  ’de konusunda uzman akademisyenler ile uluslararası sertifikaya sahip ve ödüllü birçok önemli isim tarafından verilecek.

    İşbirliği öncesi düşüncelerini dile getiren İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın, “İlklerin öncüsü olan İstanbul Aydın Üniversitesi’nin kurmuş olduğu bu akademi ile Türkiye’de bir ilki daha gerçekleştirmiştir bulunuyoruz. İlk defa bir üniversite uluslararası ve sektörün önde gelen önemli bir otel markası ile Türk turizmini ve Türk Mutfağını uluslararası boyutta temsil edecek bir işbirliğine vardı. Akademik bilgi ve deneyime sahip, Türk mutfağının yazılı olmayan standartlarını belirleyen, turizmin geleceğini şekillendiren öncü, inovatif ve araştırmacı şefler ve turizmciler yetiştirmeyi amaçlayan akademimiz,  gelişim odaklı tasarım ve çözümler üreterek ulusal alanda lider ve de dünya standartlarında bir marka olmayı amaçlamaktadır” dedi. Türk mutfağı ve Anadolu’nun gizli kalmış tariflerini de bu akademiye taşıyacaklarını belirten Aydın, bu işbirliğinden dolayı memnuniyetini dile getirdi.

    Sheraton İstanbul Maslak Hotel Yönetim Kurulu Başkanı Oguz Serim’de, “Güleryüz, samimiyet ve şeffaflık, Eğitimde mükemmellik, Yeni fikirleri ve konseptleri uygulamak, Katılımcı memnuniyetini sağlamak, Sektörde yenilikçi ve öncü olmak, Global markalar ile işbirliğini sağlamak, Güvenilirlik ve bağlılığı artırarak, katılımcıların önceliklerini önemsemek akademimizin değerleri arasındadır. Uyguladığı Yerinde Uygulama sistemiyle son 6 yıldır en çok tercih edilen vakıf üniversitesi olan İstanbul Aydın Üniversitesi ile bu değerleri sürdüreceğiz. Yaşayarak öğren sloganı ile başlattığımız programda akademik ve uygulama eğitimi alan katılımcılarımız edindiği bilgileri eğitmenleri refakatinde hemen sahada uygulayabilecekler. Eğitimlerimiz teorik ve uygulamalı olarak Sheraton Istanbul Maslak Otelde sürdürülecektir” dedi.

    Türkçe olarak uygulanacak eğitimde ayrıca ingilizce dil eğitimi de verilerek,dil eğitimi sonunda katılımcılar uygulanacak sınav sonucuna göre City and Guilds İESOL ve Europass sertifikası alabilecek, katılımcıların işbirlikçilerin de katkısıyla çalışma alanlarında, akademi bünyesinde İŞKUR ve KOSGEB ile yapılacak anlaşmalar ile istihdam edileceği belirtildi.

     
     

    A HISTORIC COOPERATION OF TWO LEADERS OF THEIR SECTORS, ISTANBUL AYDIN UNIVERSITY AND SHERATON ISTANBUL MASLAK HOTEL

    “TOURISM AND GASTRONOMY ACADEMY”

    The signature protocol and press conference on The Tourism and Gastronomy Academy which is organized by the cooperation of Istanbul Aydın University and Sheraton Istanbul Maslak Hotel was held today. As a result of the covenant signed by Dr. Mustafa Aydın, the head of the board of trustees of Istanbul Aydın University, and Oğuz Serim, president of executive board of Sheraton Istanbul Maslak Hotel, the academy prepared by Istanbul Aydın University Continuing Education Centre will launch for education with its participants soon. Theoretical and practical education in the Tourism and Gastronomy Academy will be given in Sheraton Istanbul Maslak Hotel by professionalist lecturers and internationally certified and awarded names.

    Before signing the protocol, Dr. Mustafa Aydın, the head of the board of trustees of Istanbul Aydın University, said “By founding this academy, Istanbul Aydın University is breaking new grounds in Turkey as the pioneer of firsts. For the first time in Turkey, a university is collaborating with an international and one of the leading brands in lodging sector, Sheraton Hotel, to represent Turkish tourism and cuisine in an international dimension. Aiming to train innovative, inquisitive chefs who have academic knowledge and experience, who will set uncodified standarts of Turkish cuisine, and who will shape the future of tourism, our academy has the goal to be the leader brand in the national scale and to hold global standarts by creating development oriented designs and solutions.” Adding that this academy will drag up the hidden and forgotten recipes of Turkish and Anatolian cuisine, Mr Aydin expressed his pleasure about this cooperation.

    Oğuz Serim, the president of executive board of Sheraton Istanbul Maslak Hotel, said “the values of this academy include favor, warmth, transparency, perfection in education, application of innovative ideas and concepts, satisfaction of participants, being innovative and leader in the sector, cooperation with global brands, caring the priorities of participants by increasing trustworthiness and loyalty. We will pursue these values with Istanbul Aydın University, which has been the most preferred foundation university for the past six years through the system of internship. Having started this programme with the motto of “learn by living”, we believe that the participants will have the opportunity to apply the knowledge they had in trainin sessions in the field under the supervision of their lecturers. All the theoratical and practical training will be held in Sheraton Istanbul Maslak Hotel.”

    It is also stated that on successful completion of the Gastronomy Programme, students will be eligible to enrol on an intensive IESOL programme of study, which will lead to a City & Guilds IESOL qualification, with related Europass certification. The participants will be employed in their field with the support of the cooperators in regard to the aggreements of the academy with İŞKUR(Turkish Employment Agency)  and KOSGEB (Small and Medium Industry Development Organızation).

                                                                                                                                           

     



    Yazdırılabilir Sayfa Sayfayı Yazdır | Word'e Aktar Worde Aktar | Tavsiye Et Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz Yorum Ekle

    İŞBİRLİKLERİMİZ

    En Çok Okunanlar




    Toplam Ziyaretçi : 
    Aktif Ziyaretçi : 

    18984121
    39
       

      Son Ziyaret :  22.02.2020 13:45