İstanbul Aydın Üniversitesi | Basında İAÜ | İletişim | Etkinlik Takvimi | Tanıtım Filmi | Tanıtım Klibi | Bilimsel ve Akademik Yayınlar | Sitene Ekle

AB Ülkeleri Ortak Hukuk Eğitim Programı

10.07.2012

Avrupa Birliği Ülkeleri Ortak Hukuk Eğitimi Programı Hakkında Gelişmeler...

Categorie  Kategori : EĞİTİM

Avrupa Birliği Ülkeleri Ortak Hukuk Eğitimi Programı Hakkında Gelişmeler

İstanbul Aydın Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile Avusturya ve Almanya’nın en iyi hukuk fakültelerinden olan, Viyana Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Almanya Bielefeld Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Potsdam Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Münster Üniversitesi Hukuk Fakültesi arasında yapılan anlaşma gereği, çift diplomalı hukuk eğitimine geçiş amacıyla ortak hukuk eğitimi başlatılmasına yönelik bir proje uygulamaya konulmuştur.

Projenin tanıtımı ile ilgili olarak 2 Nisan 2012 tarihinde İstanbul Aydın Üniversitesi Hukuk Fakültesinde bir tanıtım sempozyumu düzenlenmiş, sempozyum açılış konuşmaları Sayın Federal Almanya Başkonsolosu Brita Wagener ile Avusturya Başkonsolosu Paul Jenewein yapmıştı.

Projenin gelişimi hakkıında 10 Temmuz 2012 tarihinde, Bielefeld Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanlığında bir toplantı yapılmış, toplantıya proje koordinatörü İstanbul Aydın Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Erol Ulusoy başkanlığında, Bielefeld Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Michael Kotulla, gelecek dönem Dekanı Prof.Dr. İngo Reichard, Prof.Dr. Ansgar Staudinger ve Viyana Üniversitesi Hukuk Fakültesi temsilcisi Prof.Dr. Erich Schweighofer katılmıştır.

Toplantıda, projenin mutlaka hayata geçirilmesi gerektiği konusunda fikir birliğine varılmıştır. Ayrıca toplantıda aşağıdaki kararlar alınmıştır:

1- Projeye 2013 Bahar Döneminde başlanacaktır.
    2- Dersler Almanca dilinde anlatılacak olup, Almanya ve Avusturya’dan gelen öğretim üyeleri ile birlikte Türk öğretim üyeleri koordineli olarak Türk ve Alman-Avusturya hukuklarını öğreteceklerdir.
    3- Dönem sonu ve ara sınavlar da Türk ve Alman-Avusturyalı öğretim üyeleri  ile birlikte yapılacaktır.
    4- Almanca dilinde şimdilik verilmesi kesin olan dersler, Devletler Özel Hukuku, Avrupa Birliği Hukuku ve Ticaret Hukuku olarak tespit edilmiştir. Bunlara ek olarak Anayasa Hukuku, İdare Hukuku, Eşya Hukuku, Avrupa Birliği Sözleşmeler Hukuku, Seyahat ve Turizm Hukuku, Devletler Umumi Hukuku, Çevre Hukuku gibi derslerin verilmesi düşünülmektedir. Bu derslere ek olarak her zaman yeni derslerin eklenmesi serbesttir.
    5- Projenin Türkiye, Almanya ve Avusturya’da tanıtımı amacıyla afişler hazırlanacak ve üç ülkede de tüm üniversitelere dağıtılacaktır.
    6- Öğrencilerin Türk toplumu ile ilişkilerinin kurulması amacıyla organizasyonlar düzenlenecek, Türk kültürünün tanıtımı yapılacaktır.
    7- Öğrencilere Türkiye ve Türk kültürü hakkında konferanslar ve seminerler verilecek, bu faaliyetlerin Türk öğrencilerin kontrolünde yapılmasına azami gayret gösterilecektir.
    8- Her yabancı öğrenciye birer üniversite öğrenim kardeşi Türk öğrenci temin edilecektir.
    9- İstanbul Aydın Üniversitesi Erasmus ofisi ile Uluslararası İlişkiler Ofisi, öğrencilerin yurt ve barınma ihtiyaçlarının karşılanmasında yardımcı olacak, yurt ve oda teminini sağlayacaktır.
    10- İstanbul Aydın Üniversitesi TÖMER, öğrencilere ücretsiz Türkçe kurs olanağı sağlayacak, kurslar dönem başlamadan önce yoğunlaştırılmış şekilde verilecek, dönem süresince de devam edecektir.

EĞİTİM

2013 Bahar Şenliklerini Nasıl Buldunuz?

Tüm Anketler

Son Ziyaret :  22.10.2014 15:11