İAÜ & Texas Üniversitesi İle Eğitimde İşbirliği Anlaşması

05.07.2012

İstanbul Aydın Üniversitesi ABD'nin Enerji Konusunda Bir Numarası Olan University Of Texas İle Eğitimde İşbirliği Anlaşması Yaptı.

Categorie  Kategori : EPPAM

İstanbul Aydın Üniversitesi ABD’nin Enerji Konusunda Bir Numarası Olan University Of Texas İle Eğitimde İşbirliği Anlaşması Yaptı.

Amerika Birleşik Devletleri’nin en büyük üniversitelerinden biri olan University of Teksas ile İstanbul Aydın Üniversitesi geçtiğimiz günlerde birden çok alanda eğitimde işbirliği anlaşması yaptı.

İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın ve Ekibinin ABD ziyaretinde gerçekleşen işbirliği özellikle enerji alanında gerçekleşen görüşmeler sonucunda yapıldı. Enerji konusu başta olmak üzere güvenlik, politikalar, hukuk, mühendislik alanlarında ABD’nin ve dünyanın bir numarası olan University of Teksas, İstanbul Aydın Üniversitesi Enerji Politikaları ve Piyasaları Araştırma Merkezi (EPPAM) ile ortak çalışmalar yürütecek. Enerji politikaları konusunda çalışmalar yürütecek olan University of Teksas ile İstanbul Aydın Üniversitesi, uluslar arası enerji hukuku konusunda da projeler hazırlayacak. İki üniversitenin hukuk fakülteleri tarafından hazırlanacak projeler, öğretim üyelerinin gerçekleştireceği ziyaretlerle pekiştirilecek.
    Alternatif Enerji alanları konusunda da İstanbul Aydın Üniversitesi Mühendislik Fakültesini en önemli partneri yapmaya hazırlanan University of Teksas’ın 60.000’e yakın öğrencisi bulunuyor. Öğrenci değişimi, yaz okulları gibi konularda da işbirliğine hazırlanan iki üniversite ilerleyen günlerde projeleri başlatmak için bir araya gelecek.

EPPAM

16190553