2012 Mezuniyet

14.07.2012

TBMM Başkanı Sn.Cemil Çiçek'in Katılımlarıyla, İstanbul Aydın Üniversitesi Mezuniyet Töreni 14 Temmuz 2012 - Saat 16:00'da Ataköy Sinan Erdem Spor Salonun'da gerçekleşti...

Categorie  Kategori : MEZUNİYET TÖRENİ

Karşınıza Çıkacak Kapıları Açacak En İyi Anahtar “Eğitiminiz”

İstanbul Aydın Üniversitesi 7. Kez Mezuniyet Törenini Gerçekleştirdi. 16.000’e yakın öğrencinin eğitim öğretim hayatına devam ettiği İstanbul Aydın Üniversitesi 2011-2012 eğitim öğretim yılında 3.500 mezun verdi.

İstanbul Aydın Üniversitesi 2011-2012 eğitim öğretim yılı İstanbul’da Sinan Erdem Spor Salonu’nda yapılan törenle son buldu. 7.si gerçekleştirilen mezuniyet törenine Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mustafa Aydın, İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yadigâr İzmirli, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan İstanbul Aydın Üniversitesi 7. Mezuniyet Töreninde yoğun programlarından dolayı katılamayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in kutlama mesajları okundu.

Törende konuşan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, "Hayatta uluslararası en büyük rekabet, artık eğitim üzerinden, eğitilmiş insan üzerinden yapılmaktadır. Lütfen bunun farkına varınız. Bugün sahip olduğunuz bilim ve yetenekler, belki size ilerde büyük bir iş bulmanıza yardımcı olacak. Ama biliniz ki o işte ilerlemeniz için daha iyi işlere sahip olabilmeniz için bugün kazanmış olduğunuz bilgi ve yetenekler yeterli olmayacaktır. Bu sebeple hayatın her safhasında yeni bilgi ve yeteneklere, yeni eğitimlere, yeni işlere ihtiyaç duyulacaktır. Bugün diplomanızı aldıktan sonra eğitiminizden, kitap okumaktan vazgeçmeyiniz. Ben inanıyorum ki eğer siz kendinizi yeniliyorsanız, hayat her zaman size yeni şanslar ve fırsatlar verecektir. Bilgi toplumu özelliğine sahip ülkelerde bütün çalışma hayatı boyunca en az 4 kez yeni meslek edinmek, 10’a yakın yeni işyeri edinmek durumunda kalacağınızı düşünüyorum. Bunun içinde gittiğiniz her yerde anahtarınız eğitiminiz olacaktır ve sizler İstanbul Aydın Üniversitesi’nden mezun olarak çok iyi bir anahtara sahip oldunuz. Hepinizi tekrar tebrik ederim, yolunuzun açık olsun” dedi. Konuşmaların ardından dereceye giren öğrenciler plaketlerini alırken, İstanbul Aydın Üniversitesi okul birincisi Emine Tuba Tuncay, plaketini ve hediyesini Bakan Dinçer’in elinden aldı.

İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın konuşmasında, sizleri, gücünü Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ten alan dinamik bir cumhuriyetin, aydınlık gençleri olarak yetiştirdik ve bugün sizleri gerçek hayata uğurluyoruz. Başarılarınız karşısında, bizim tüm kutlama sözlerimiz eksik kalacaktır. Dünyada en geniş sınırlara sahip ülke yürek ülkesidir, gönül ülkesidir. Sizleri gönül ülkemizin ölçeğinde kutluyoruz. Ülkemizin ve bizlerin, sizlerle ilgili umutları dağlar kadar büyüktür. Köklerinizi ve asırlara dayanan tarihinizi unutmadan, kimliğinizi oluşturan milli ve manevi değerlerinize sahip çıkarak global dünyanın ayrılmaz bir parçası olunuz. Sizlere sadece bir diploma değil kutsal bir meşale veriyoruz. 21. Yy farklılıklar yüzyılıdır. Sıradan değil, fark yaratan olunuz. Çünkü yarattığınız fark kadar var olacaksınız” dedi.

İstanbul aydın üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yadigâr İzmirli’de örende yaptığı konuşmada, Sevgili mezunlar, sizler de farkındasınız, eğitime gönül verenlerin hayat kalitelerinin odağında sizler varsınız. Gerçekten de sizlerle birlikte olmak, sizlere öğretmek, sizlerden öğrenmek ve sizlerle birlikte üretmek, bizim hayatımızı; bu meslekte olmayanların hayal bile edemeyecekleri kadar güzel, anlamlı ve kaliteli kılmaktadır.

İstanbul Aydın Üniversitesi’nin en muhteşem manzarası ile karşı karşıya olduğumuz şu anda ben, kendim ve tüm İstanbul Aydın Üniversitesi adına sizleri bu mutlu gününüzde sadece tebrik etmiyor, hepinize varlığınızla hayatımıza kattığınız anlam, hayatımıza kattığınız kalite için ve sonunda bugün burada oluşturduğunuz bu muhteşem manzara için çok teşekkür ediyor, her birinizi ayrı ayrı gözlerinizden öpüyor tebrik ediyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun, Cenabı hak yar ve yardımcınız olsun” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler mezuniyet heyecanlarının arkadaşları ve aileleri ile paylaştı. Tören, kep atma ile son buldu.

MEZUNİYET TÖRENİ

16203183