İAÜ'den Ünlü Ressam Frida Kahlo Sergisi

28.06.2012

İstanbul Aydın Üniversitesi İspanyolca-Türkçe Çevirmenlik Bölümü Öğrencisinden İlginç Sergi

Categorie  Kategori : SERGİ

İstanbul Aydın Üniversitesi İspanyolca-Türkçe Çevirmenlik Bölümü öğrencileri mezuniyet projelerinde ilginç çalışmalara imza atıyor. Florya Yerleşkesi'nde geçtiğimiz günlerde mezuniyet projelerini hazırlayan öğrenciler tarafından açılan sergi yoğun ilgi gördü. İspanyolca-Türkçe Çevirmenlik Bölümü 2. Sınıf öğrencisi Elif Uçmak tarafından hazırlanan projede Frida Kahlo’nun çeşitli eserleri özel hikâye anlatımlarıyla yer alıyor.

Böyle bir sergiyi hazırlayarak, bölümümde sadece dil eğitiminin değil, öğrenilen dile ait kültüründe anlaşılmasını sağlamaya çalıştıklarını belirten Uçmak, sanatın her dalının kolay ulaşılabilir olmasının arkadaşlarına daha faydalı olacağını söyledi. Meksikalı ünlü ressamın hayat öyküsünün kendisini çok etkilediğini belirten Elif Uçmak, mezuniyet sonrasında da çalışmalarını sürdüreceğini dile getirdi.

Bu proje için danışman öğretim üyesi ile ile yaklaşık 2,5 aylık çalıştıklarını belirten Uçmak, hayat öyküsünü, esin kaynaklarını detaylı inceledikten sonra sergilenecek eserleri seçtiklerini söyledi.

SERGİ

Son Ziyaret :  22.08.2019 03:37