Gayrimenkul Zirvesi 2012

10.05.2012

GYODER tarafından 2000 yılından bu yana geleneksel olarak düzenlenen Gayrimenkul zirvesinin bu sene 12. yapılmıştır...

Categorie  Kategori : FUAR

GAYRİMENKUL ZİRVESİ 12

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Himayelerinde Gayrimenkul Zirvesi 12 ve İstanbul Restate Gayrimenkul Fuarı 10-11 Mayıs 2012 tarihinde Hasköy İplik Fabrikasında düzenlenmiştir.

T.C. İstanbul Aydın Üniversitesi Anadolu BİL Meslek Yüksekokulu Emlak Ve Emlak Yönetimi Programının da stand açtığı fuarda, artık dünya çapında bir marka haline gelmiş olan Gayrimenkul Zirvesi’nde, Türkiye ve dünyanın önde gelen gayrimenkul şirketlerinin üst düzey yöneticileri, sektörün ileri gelenleri ve uzmanlar bir araya gelerek gayrimenkul sektöründeki gelişmeleri değerlendirmiştir. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve katılımcıların ziyaret ettiği standımızda program ve üniversitemiz hakkında bilgiler paylaşılmıştır.

GYODER tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı himayelerinde, DenizBank’ın zirve sponsorluğunda 10-11 Mayıs’ta düzenlenen Zirve ve Fuar, iki gün süren fuarda gayrimenkulün nabzı tutulmuştur. Kentsel dönüşüm temasının esas alındığı fuar ve zirvede bu yıl farklı bir konsept ve özel bir mekanda düzenlenen 12. Gayrimenkul Zirvesi ve ISTANBUL REstate Gayrimenkul Fuarı, 10 Mayıs Perşembe sabahı gerçekleştirilen törenle başlamıştır. “Değişim, Dönüşüm; Devamlılık” teması ile Hasköy İplik Fabrikası’nda gerçekleştirilen Zirve ve Fuar, iki gün süre ile gayrimenkulün ulusal ve uluslararası buluşma noktası olmuştur. “Türkiye’nin Gayrimenkul Platformu” GYODER (Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği) tarafından düzenlenen Zirve ve Fuar’a, iki gün boyunca 20’ye yakın ülkeden, çok sayıda olmuştur. Yerli ve yabancı birbirinden önemli konuşmacıların yer aldığı Zirve’de, çeşitli başlıklar altında düzenlenen 7 oturumla gayrimenkul sektörü tüm açılardan ele alınmıştır.

12. Gayrimenkul Zirvesi ve İstanbul Restate Gayrimenkul Fuarı, GYODER Başkanı Işık Gökkaya, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş ile T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın konuşmalarıyla açılmıştır.

Yaşamda Dün, Bugün, Yarın: Kentsel Dönüşüm konusunun işlendiği Doğan Media International başkanı Nuri M. ÇOLAKOĞLU, oturum başkanı olarak görev aldığı ilk oturumda; GYODER Başkan Yardımcısı Özlem GÖKÇE, İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Prof. Dr. Mehmet Emin BİRPINAR, Kentsel Strateji Kurucu Ortağı ve Şehir Plancısı, A. Faruk GÖKSU, Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan GÜLDAĞ, Tabanlıoğlu Mimarlık adına Mimar Melkan Gürsel TABANLIOĞLU, konuşmacı olarak yer almıştır.

Hüseyin BİLMAÇ, İMSAD ve Doğan HASOL, Yapı Endüstri Merkezi konuk konuşmacı olarak katıldığı zirvede GYODER, Yönetim Kurulu Üyeleri Neşecan ÇEKİCİ ve Cansel Turgut YAZICI, 2023 Vizyonunda Gayrimenkul Sektörüne ait raporu sunmuşlardır.

Geleceği Yapılandırmak: 2023 Vizyonunda Gayrimenkul Sektörü konulu Istanbul Bilgi Üniversitesi, Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. Deniz Ülke ARIBOĞAN’nın oturum başkanı olarak görev aldığı 2. Oturumda Jones Lang LaSalle Türkiye, Ülke Başkanı Avi ALKAŞ, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Mekansal Planlama Genel Müdürü Mehmet Ali KAHRAMAN, Boğaziçi Üniversitesi Yapı Kulübü, Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Mete SARAÇOĞLU, Konuşmacı olarak yer almıştır.

Değişen Yaşamlar, Dönüşen Kentler: Dünya Uygulamaları isimli ilk günün son oturumunda GYODER, Yönetim Kurulu Üyesi Dr. M. Emre ÇAMLIBEL oturum başkanı olmuştur. Master Planlama ve Kentsel Tasarım Departmanı Direktörü Monika BIK, Broadway Maylan, Barselona Belediye Meclisi, Paz. Ve Uluslararası Ekonomik Reklam Direktörü Jordi SACRISTAN, SPH Newsletter, Başyazar Andreas SCHILLER, Affordable Housing Institute, Kurucu Başkan David SMITH, konuşmacı olarak bilgilerini paylaşmışlardır.

Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Prof. Dr. Vedat AKGİRAY’ın açılış konuşmasını yaptığı 2. Günde Istanbul Finans Merkezi olması konulu oturumda Istanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazım EKREN, oturum başkanı olarak görev alırken DenizBank, Genel Müdür Hakan ATEŞ, Reidin.com CEO Ahmet KAYHAN, Immofinanz AG, Gayrimenkul Yatırımları Müdürü Marco KOHLA, MRICS,

TSPAKB Başkanı Attila KÖKSAL, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü, Mali İşler Koordinatörü Prof. Dr. Yusuf TUNA, İTİCÜ, konuşmacı olarak yer almışlardır.

STK’lar Gayrimenkul Sektörünü Mercek Altına Alıyor konulu oturumda GYODER Başkanı Işık GÖKKAYA, oturum başkanı olarak görev alırken KONUTDER, Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk ÇELİK, İNDER, Yönetim Kurulu Başkanı A. Nazmi DURBAKAYIM, TDUB, Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yener YILDIRIM, konuşmacı olarak yer almışlardır.

İkinci gün İlker AYCI, T.C. Başbakanlık Yatırım ve Destek Ajansı, Başkan konuk konuşmacı olarak katıldığı zirve Uluslararası Yatırımcılar Neden Türkiye’yi Tercih Ediyor? Sorusunun cevap arandığı 3. Oturumla devam etmiştir. ULI, Başkanı Haluk SUR, oturum başkanı olarak görev aldığı oturumda Oriental Petrochemicals Company (OPC),Mısır,D. Kıyısı Yön.Kur.Üyesi, Başk. Yard. Karim HELAL, Abraaj Capital, UAE, Ortak, Gayrimenkul Bölümü Başkanı Faisal KHAN, Malezya GYO Yöneticileri Derneği, Başkanı Stewart LaBROOY, Tharaa Holding, UAE, Yönetim Kurulu Başkanı Tariq RAMADAN konuşmacı olarak yer almışlardır. 4. Ve son oturum olan Gayrimenkul Sektöründe Pazarlama ve Satışta Nasıl Yenilikçi Olunur? Sorusunun sorulduğu oturumda Ali POYRAZOĞLU, Devlet Sanatçısı oturum başkanı olarak görev alırken Prometheus, Genel Müdürü Yücel ATIŞ, Euro RSCG, CEO Levent ERDEN, TTBOOM, Kurucu Ortağı Cüneyt KARAKAYA, konuşmacı olarak yer almışlardır.

FUAR

16203717